matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Iga:
Rozwiąż równanie dla x∊<0;2π> 2sin
2
x=1−sinx
3 mar 16:06
zorba:
2sin
2
x+sinx−1=0 Δ=9
−1+3
−1−3
sinx=
=......... v sinx=
=........
4
4
x=........... v x=..........
3 mar 16:10
Frost:
2sin
2
x+sinx−1=0 niech sinx=t i t ∊<−1,1> 2t
2
+t−1=0
√
Δ
=3 x
1
=−1
1
x
2
=
2
https://matematykaszkolna.pl/strona/426.html
1
sinx=−1 ∨ sinx=
2
π
5π
3π
x∊{
,
,
}
6
6
2
3 mar 16:10
zorba:
3 mar 16:10
zorba:
@
Frost
t
1
= ......... v t
2
=..... ( zamiast x−ów
3 mar 16:11
Frost:
Oczywiście
3 mar 16:15
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick