liczba przeciwna, odwrotna.
Gaksital: jaka jest liczba przeciwna i odwrotna −(−3/4)
3 mar 14:44
3 mar 14:45
3 mar 14:46
Gaksital: aaa i jeszcze 5−2/3 oraz −5−2/3
3 mar 14:48
Gaksital: nie ma tam nie wiem co zrobić z tym minusem przed nawiasem
3 mar 14:49
J:
− 5−2/3 oraz 5 −2/3
3 mar 14:49
3 mar 14:49
Gaksital: ok. dzięki.
3 mar 14:51
J:
| | 4 | |
odwrotna do: −(−3/4) = |
| |
| | 3 | |
3 mar 14:52
Qulka:
przeciwna do 5−2/3 to −5−2/3
odwrotna do 5−2/3 to 52/3
jednocześnie przeciwna i odwrotna do 5−2/3 to −52/3
3 mar 14:53
Gaksital: to jest liczba przeciwna − 5−2/3 oraz 5 −2/3 ? a odwrotna ?
3 mar 14:54
Gaksital: aaa ok a ta −5−2/3?
3 mar 14:56
Frost: analogicznie
3 mar 14:57
Qulka: 5−2/3
przeciwna do −5−2/3 to 5−2/3
odwrotna do −5−2/3 to −52/3
jednocześnie przeciwna i odwrotna do −5−2/3 to 52/3
3 mar 14:58
Gaksital: czyli przeciwna do −5
−2/3 to 5
−2/3
a odwrotna to −5
2/3
3 mar 15:00
Gaksital: Oo jednak się czegoś nauczyłam

dzięki.
3 mar 15:01
szuwarez: −1 3/4
11 gru 07:21
6latek: | | 1 | | −4 | |
odwrotna |
| = 1*( |
| )= |
| | −74 | | 7 | |
11 gru 07:28