logarytmy
Kaja: Damn, ludzie pomóżcie,bo oszaleję. Nie mogę znaleźć ani grama podpowiedzi w tablicach, w
internecie też pusto
Jeżeli log32 =a to log63= ...
Czy mogę podstawnik tego drugiego logarytmu zapisać w postaci 3*2? A jeśli tak, to co wtedy?
28 lut 02:51
pigor: ..., np. tak : log
32=a ,no to niech
log63=x ⇔ 6
x=3 ⇔ log
36
x= log
33 ⇔ xlog
33*2= 1 ⇔
⇔ x(log
33+log
32)= 1 ⇔ x(1+a)=1 ⇔ x=
1a+1 ⇔
log63= 1a+1.
28 lut 02:59
Qulka: | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
log63 = |
| = |
| = |
| = |
| |
| | log36 | | log33•2 | | 1+log32 | | 1+a | |
28 lut 03:00
pigor: ..., a krócej to tak :
| | log33 | | 1 | | 1 | | 1 | |
log63= |
| = |
| = |
| = |
| .  |
| | log36 | | log33*2 | | log33+log32 | | 1+a | |
dobranoc...
28 lut 03:03
Kaja: Dzięki śliczne ♥
28 lut 14:47
5-latek: Naprawde w internecie pustki ?
28 lut 15:07
28 lut 15:09
Odp na debilne pytania: grama to może i nie ma ale za to są całe tony nt.
28 lut 15:28
Odp na debilne pytania: ale jak w głowie mózgojad już zdechł to...
28 lut 15:29
Odp na debilne pytania: Kajka żebyś ty jeszcze coś zrozumiała z tego..
to bym nowennę za ciebie zmówił
28 lut 15:30
Odp na debilne pytania: oczywiście żebyś nie oszalała

bo szalona noga od stołu, to już za dużo nie obrażając rzeczonej nogi
28 lut 15:31