Miałem napisać równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkt A (−1,2,−5) i równoległej do
płaszczyzny : 2x+3y+z+10=0
Mi wyszło ,że równanie tej płaszczyzny to
2x+3y+z+1=0
Czy dobrze to zrobiłem?
Z góry serdecznie dziękuję za sprawdzenie
| −2x−z−10 | ||
y= | ||
| 3 |
| −2 | ||
a1= | ||
| 3 |
| −2 | ||
y= | x + b
| |
| 3 |
| −2 | −1 | |||
−5 = | * | + b
| ||
| 3 | 2 |
| 2 | ||
−5 = | + b
| |
| 6 |
| −2 | ||
wynik to : y= | x −32 /*3
| |
| 3 |
| −32 | ||
b= | ||
| 6 |
| 2 | 32 | |||
y=− | x − | / * 3
| ||
| 3 | 6 |
| 32 | ||
3y= −2x − | / * 2
| |
| 2 |
Bardzo dziękuję
Robiłem te zadanie jak przygotowywałem się do kolokwium a na
kolokwium miałem te samo zadanie
Tylko nie wiedziałem gdzie go szukać
Jeszcze raz wielkie wielkie dzięki AS! Mam dobrze więc powinienem to zaliczyć