matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
działania na wektorach
wcaleNieAntymatematyczna:
niech wektor c = [3,4], r = [−1,0], oblicz ∡ (c,r)
25 lut 14:09
Qulka:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1630.html
25 lut 14:10
J:
cOr
cosα =
, gdzie: cOr , to iloczyn skalarny
IcI*IrI
25 lut 14:13