matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cosinus
OnA:
wysokosc trójkata rownoramiennego opuszczona na podstawe AB ma długosc 8, zas ramie CA ma długosc 12. ile wynosi cosinus kata przy podstawie.
23 lut 13:30
===:
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
23 lut 13:34
Qulka:
x=
√
144−64
=4
√
5
4
√
5
cosα =
=
√
5
/3
12
23 lut 13:34