Dhdhs
Olka: Proszę pomocy
Wyznaczyć pochodne f(x)=x2 +3
F(x)=e−x3
F(x)=x*sinx
23 lut 13:06
5-latek: naprawde tak latwtwych pochodnych nie umiesz policzyc ?
f(x)=x2+3 to f'(x)=2x2
23 lut 13:09
J:
a) f'(x) = 2x
b) f'(x) = −3x2*e−x3
c) f'(x) = sinx + xcosx
23 lut 13:10
Anonim: f(x)=x2+3 => f'(x)=2x
F(x)=x*sinx => F'(x)= sinx+x*cosx
F(x)=e−x3 tu ma być x3 czy 3x?
23 lut 13:11
Olka: Nie
23 lut 13:11
5-latek: Oczywiscie ma byc pierwsza f'(x)=2x
23 lut 13:11
Olka: X do 3
23 lut 13:12
5-latek: Olka to przy calkach zginiesz jak Andzia w krzakach
23 lut 13:13
J:
masz pochodne 13:10
23 lut 13:14
23 lut 13:16