| n+15 | ||
Ile wyrazów ciągu an = | jest liczbami całkowitymi ? | |
| n |
| n | 15 | 15 | ||||
an = | + | = 1 + | ||||
| n | n | n |
Brakowało mi pomysłu na sensowne zapisanie rozwiązania tego zadania − szukałam na piechotę
A to takie proste...
PS: A tak naprawdę, to myślałam,że ktoś podszył się pod Twój nick
Pozdrawiam.)
bo z reguły jak jestem w domu wieczorem
to na forum są dwie Nikki... nie wiem czy mnie pokazuje dwa razy czy ktoś używa tego samego
nicka...
P.S. Eto jak będziesz miała chwilkę spójrz na moje drugie zadanie na forum, chodzi mi o sam
wynik, nie potrzebuję rozwiązania... chyba, że moja odpowiedź jest jednak błędna... będę
wdzięczna