matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ
Boni:
Układ równań 3x−9y=12 ax−6y=8 Ma nieskończenie wiele rozwiązań dla a) a=3 b) a=2 c) a=1
21 lut 11:19
Metis:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1192.html
21 lut 11:21
Dawid:
1
4
y=
x−
3
3
a
4
y=
x−
6
3
I teraz kiedy proste się nachodzą na siebie ? Gdy jaki mają współczynnik kierunkowy?
21 lut 11:21