matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Lidka:
oblicz sumę trzydziestu kolejnych dodatnich wielokrotności liczby 9, zaczynając od najmniejszej.
20 lut 20:10
Qulka:
https://matematykaszkolna.pl/strona/264.html
drugi od dołu a
1
=9 a
3
0=270 (9+270)*30/2 =4050
20 lut 20:13