wytlumaczy mi to ktos jak to zrobic?
zagubiona: Czy podana liczba jest równa log354?
a) 1+log318. B) 2+log36. c) 3+log32
18 lut 22:22
5-latek: log354=log3(3*18)= dalej Ty
Wzory przeciez znasz
18 lut 22:29
zagubiona: A skąd tam to 3*18?
18 lut 22:30
5-latek: i dalej log318= log3(3*6)=
18 lut 22:31
zagubiona: Głównie chodzi mi o to 3 skąd się wzięło bo to ze to wzór to wiem
18 lut 22:31
18 lut 22:32
5-latek: Pojedziemy w druga strone
1+log318= log33+log318= log(3*18)= log354 (wiesz ze 1= log3 3
18 lut 22:36
zagubiona: Tylko ze tam jest 1 a nie 3.. Grrr
18 lut 22:36
zagubiona: Aaaaa no teraz rozumie <3
18 lut 22:37
5-latek: B) 2+log36= log39+log36= log3(9*6)=log354
a c zrob sama
18 lut 22:37
zagubiona: Wyszło dziękuję bardzo
18 lut 22:41
5-latek:
18 lut 22:42