Zadanie nr 12 funkcja
5-latek:

| | x | |
Okresl sgn(x) dla wzoru y= |
| |
| | |x| | |
czy mozna wartosc bezwzgledna przeniesc do licznika
Mozna wartosc bezwzgledna przeniesc do licznika
18 lut 21:57
Eve: rozpatrując przypadki x>0 i x<0, można, "minus" może "wędrować od licznika do mianownika i
przed ułamek
18 lut 21:59
panpawel: Czy sgn(x)=x po prostu?
18 lut 21:59
panpawel: nie ważne, nie było tego
18 lut 22:00
5-latek: Dobry wieczor
Eve
Pozdrawiam
18 lut 22:02
Eve: no hejka
5=latku
18 lut 22:06
5-latek: Eve
Na funkcje (wlasnosci , wykresy itd poswiece bardzo duzo czasu wiec jesli zrobie te zadania z
tej ksiazki to biore sie zadania z Drobki Szymanskiego i Gdowski Plucinski (dla klasy 1 i 2
liceum
18 lut 22:10
18 lut 22:12
Eve: rzucam
18 lut 22:14
5-latek: Uważaj łapię
18 lut 22:19