matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
Wiosna :
b) sinx − sin2x − sin3x = 0 c) sin4x − cos6x = cos2x prosze o pomoc
15 lut 15:34
Janek191:
c) sin 4 x − cos 6 x = cos 2x sin 4 x = cos 6 x + cos 2x
6 x + 2 x
6 x − 4 x
sin 4 x = 2 cos
cos
2
2
sin 4 x = 2 cos 4 x*cos x itd.
15 lut 16:00
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/279955.html
łatwiej jest dostać
gotowca
15 lut 18:23