f
annnn: Ile wynosi pochodna z :
11 lut 16:48
11 lut 16:48
Ja: −(x
−2)'=..
lub pochodna ilorazu
11 lut 16:50
11 lut 16:52
annnn: | | 2 | |
mi wychodzi −2x−3 = − |
| |
| | x3 | |
11 lut 16:54
annnn: czemu mi inny wynik wychodzi ?
11 lut 17:08
Ja: −(−)=+
11 lut 17:09
Ciag: ale u mnie jest jeden minus
11 lut 21:27
john2: | | 1 | | 1 | | −1 | |
( − |
| )' = −( |
| )' = − [ |
| * (x2)' ] = |
| | x2 | | x2 | | (x2)2 | |
| | −1 | | −1 | | −2 | |
= − [ |
| * 2x ] = − [ |
| * 2x ] = − |
| = ... |
| | (x2)2 | | x4 | | x3 | |
11 lut 21:35
Dziadek Mróz:
| | 2 | |
y' = −[x−2] = −(−2x−3) = 2x−3 = |
| |
| | x3 | |
11 lut 21:44