lnx | ||
Granica limx−>0+ | jest równa: | |
lnsinx |
(lnx)' |
| |||||||||
limx−>0+ | = | = | ||||||||
(lnsinx)' |
|
| ||||||||
limx−>0+ | ||||||||
|
1 | 1 |
| |||||||||||||||||||
limx−>0+ U{( | )'}{( | * cosx)' = | |||||||||||||||||||
x | x |
|
| |||||||||||||||||
= limx−>0+ | |||||||||||||||||
|
1 | ||
[ ln(sinx) ]' = | * (sinx)' = ctgx | |
sinx |
| ||||||||||
|
sin2x | (sin2x)' | 2sinx*cosx | |||
= | = | ||||
x | (x)' | 1 |
| tgx | |||||||||
= lim | = lim | = 1 | ||||||||
| x |
2sinx*cosx | ||
a nie będzie | wieć znowu z hospitala liczyć | |
2x |
tgx | sinx | 1 | |||
= | * | → 1 * 1 = 1 | |||
x | x | cosx |
sinx | ||
Chyba granicę lim | znasz ? ![]() | |
x |
tgx | ||
ok dzięki faktycznie dla | = 1 bo jest taka granica | |
x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |