Kto pomoze musze miec to rozwiazane pilnie!!!
abc...: W rombie ABCD dane sa A = (−1, −5) i punkt przeciecia przekatnych S = (2, −2). Wierzchołek
B lezy na prostej ˙ y = 13 x−4
Oblicz współrzedne pozostałych wierzchołków rombu.
9 lut 15:25
Krystek: znajdziesz C ponieważ przekątne połowią się
B=(x,1/3x−4)
9 lut 15:27
J:
zacznij od rysunku, potem wyzncz współrzędne C
potem obliczaj B ,wykorzystaj fakt,że przkatne są prostopadłe
9 lut 15:28
abc...: moze mi to ktos rozwiazac
9 lut 15:29
Eve:
9 lut 15:30
abc...: ooo dzieki wielkie
9 lut 15:31
J:
jestem pod wrażeniem ( rysunek )
9 lut 15:32
9 lut 15:34
J:
widziałem
9 lut 15:34