Eve uczy się rysować :)
Eve:

ha ha ha
5 lut 20:32
5-latek: Przypominaja mi sie moje poczatki w rysowaniu

kliknij sobie na kolorek to bedzie kolorowo
5 lut 20:37
5 lut 20:39
Eve:

ciekawe jak mam utrafić, żeby narysowac walec
5 lut 20:49
Qulka:
5 lut 20:51
Eta:
5 lut 20:51
Qulka: postawić pierwszą kropkę przy tej samej kratce , albo najpierw narysuj bok
5 lut 20:52
Eta:
5 lut 20:52
Mila:

Ustawiasz kursor 2 kratki wyżej nad wierzchołkiem A i ciągniesz w dół i w prawo.
5 lut 20:53
Eve:
5 lut 20:54
Eve:
5 lut 20:54
5-latek:

Walce zostaw drogowcom
5 lut 20:54
Eve:

jes jes jes
5 lut 20:55
Eta:
5 lut 20:55
Eta:

a teraz w kolorkach
5 lut 20:56
Eve:

umiem
5 lut 20:56
5 lut 20:57
Eve:
5 lut 20:59
Kacper:
Eta śliczna kula
5 lut 20:59
Eta:
5 lut 21:00
Qulka: brawo
5 lut 21:00
Eta:
Hej
Kacper
5 lut 21:01
Eve:
5 lut 21:02
Eta:
Witaj
Qulka =
aniabb
5 lut 21:02
Eve:
5 lut 21:04
Eve: trzeba poćwiczyc na sucho

i to wbrew pozorom nie jest spam, bo rysunki tu są bardzo ważne
5 lut 21:05
Dziadek Mróz:
5 lut 21:06
Eve:
5 lut 21:07
Eta:
5 lut 21:07
Eve: i dlaczego ta zielona nie wyszła jak na tym zanim go wysłałam, miało być
5 lut 21:08
Dziadek Mróz:
5 lut 21:08
Qulka: Eta 
chyba za długo odzwyczajałam się od forum, że nicka zapomniałam
5 lut 21:08
kyrtap:
5 lut 21:09
Qulka: Eve jak rozsuniesz te kropki robiąc wykres będziesz miała większą skalę
5 lut 21:09
Eta:
Myślałam,że zrobiłaś profesurę
5 lut 21:09
Qulka:
5 lut 21:10
5-latek:

jak rysujesz uklad wspolrzednych to kliknij przytrzymaj i rozrzerz kratki i jeszce raz kliknij
5 lut 21:10
Eta:
Nikt nie chce spróbować mojej nalewki z
pigwy ? jest
5 lut 21:11
Qulka: Eta nie .. porzuciłam symulacje i oddałam się matematyce u podstaw
5 lut 21:11
Dziadek Mróz:
5 lut 21:11
Eve:
5 lut 21:11
Qulka: Eta 
pigwówka super rzecz

na taki lutowy wieczór

ale swoje już wypiłam
5 lut 21:11
Eve:

i co robię źle?
5 lut 21:12
Dziadek Mróz:
Eta, gdybyś Ty widziała mój barek to byś padła z wrażenia. Z każdego polskiego owocu mam
nalewkę
5 lut 21:12
Eta:
Dziadek nie umyłeś kubeczka

bo coś tam w nim pływa ( bakterie?
5 lut 21:13
Qulka: Dziadek ja tylko z kilku

ale z jagód wyszła mi rewelacyjna
5 lut 21:13
Dziadek Mróz:
5 lut 21:13
Eve:
5 lut 21:14
Dziadek Mróz:
Najlepsza wyszła nalewka z wiśni i śliwek

Taka gęsta i słodka
5 lut 21:14
kyrtap:
5 lut 21:14
Eve: wrócmy do 21.11 dlaczego ta parabola mi nie wyszła?
5 lut 21:15
Eta:
Honda? myślałam,że to "gacie" na wieszaku
5 lut 21:16
Qulka: Eve a co wpisałaś?
5 lut 21:16
Qulka: jeśli próbowałaś ręcznie to kliknęłaś poza skalę ..czasem się tak robi
5 lut 21:17
Eta:
Eve z tym esem− floresem często tak bywa ( przeciągnęłaś go poza kratki )
i się rozsypał
5 lut 21:17
Eta:
Zaraz nas
Jakub prześwięci
5 lut 21:18
Dziadek Mróz:
5 lut 21:20
Qulka: oo

to jak tu zajrzy to powiedzcie mu że mógłby zrobić powrót z forum fizyki na matmę
5 lut 21:20
Dziadek Mróz:
5 lut 21:22
Dziadek Mróz:

Która dłuższa?
5 lut 21:23
Eve:

ale to nie spam, mówię, że rysunki są ważne, a mnie czasem nie wychodzą i nie potrafię
wytłumaczyć jak to ma wyglądać
5 lut 21:24
Eve: Mrozie takie same
5 lut 21:24
Qulka: Eve...jeszcze możesz w prostokąt obok wpisać wzór funkcji i samo narysuje
5 lut 21:25
Eta:
Eve zdolna bestia jesteś

Widzisz jak Cię zmobilizowałam

bo nie raz "pękałam"

widząc te Twoje rysunki
5 lut 21:27
kyrtap: Etka to taka miła kobietka
5 lut 21:28
Eve: to wiem, już korzystałam z tegoEta teraz okręgi i wielokaty
5 lut 21:28
Eve:
5 lut 21:31
Dziadek Mróz:

Czy linie są proste?
5 lut 21:32
Dziadek Mróz:
Tfu równoległe?
5 lut 21:32
Eta:

Wpisz w okienko wzór funkcji
−−− (x−2)/(x+1)
−−−−− 2
x ,
−−−−−sin(x)
itd.......
5 lut 21:33
Eve: są równoległe
5 lut 21:34
Eta:
jasne,że
równoległe
5 lut 21:34
Eve:

ten zielony to sinx, teraz juz wiem czemu nie wychodził
5 lut 21:36
Eve: no co z tymi okręgami i wielokątami?
5 lut 21:37
Eta:
Nie dałaś nawiasu
5 lut 21:37
Dziadek Mróz:

Patrzcie się 30 sekund w kropkę na środku a później popatrzcie na swoją dłoń
5 lut 21:39
Dziadek Mróz:

Która z linii poziomych jest dłuższa?
5 lut 21:41
Eve: nic nie widzę, ale jak patrzę na kropkę, to linie robią się kolorowe
5 lut 21:41
Eve: żadna
5 lut 21:41
Eta:

A tu już nie ma lekko

Najpierw rysuję okrąg i prowadzę odcinki tak by były styczne i ładnie się przecinały
nie raz coś nie wychodzi, to kasuję i od nowa ..... ( aż będzie taki jaki ma być
itd...........
5 lut 21:42
Eve:
5 lut 21:43
Eta:
5 lut 21:44
Mila:
Aniu, parabolę rysujesz w układzie współrzędnych, podajesz wzór i pięknie wychodzi.
Zatem, ucz się najpierw
układ współrzędnych, potem beda wykresy.
Miło, że znowu jesteś.
5 lut 21:45
Eta:
Mistrzem od rysunków jest Bogdan
5 lut 21:45
Hugo: MILAAAAAAAAAAAA

GDZIE BYLAŚ GDY BYŁAŚ
5 lut 21:46
Eve:
5 lut 21:46
Eve: Mila ja nie jestem Ania
5 lut 21:47
Eta:
Hej
Mila Co do obiadu piłaś?

To nie Ania , to
Eve trenuje
5 lut 21:47
Mila:
Dziadku są równoległe− to z serii złudzeń optycznych. Kiedyś moje uczennice błysnęły
wiedzą z tej dziedziny na matematycznej imprezie.
5 lut 21:48
Eve:

dobrze będzie?
5 lut 21:49
Dziadek Mróz:

Która piłka większa?
5 lut 21:52
Dziadek Mróz:
Hugo, co to jest wirtualny destruktor? 1 minuta!
5 lut 21:52
Eve: nie szkodzi, nie ty jedna
5 lut 21:55
Hugo: :(( Huguś czuje sie ignorowany
5 lut 21:56
5 lut 21:57
Eve: no cie bronię jak mogę, o co chodzi?
5 lut 21:57
Eve: Qulka umie chemię widziałeś?
5 lut 21:58
Mila:
Cały czas Cię HUgo oglądam na forum, ale obracasz się w tak rozgadanym towarzystwie, że
już dla mnie nie ma miejsca.
Powodzenia w zmaganiach egzaminacyjnych życzę.
5 lut 21:59
5 lut 21:59
Hugo: 
! widzialem widzialem !
5 lut 22:11
Hugo: a kto moze nie widzial to jeszcze raz dam suchara

#algebra
Dopiero kiedy poszedłem na studia, zrozumiałem pytanie tak często zadawane w dzieciństwie:
czaisz bazę?
5 lut 22:11
Blue: O co chodzi w tym sucharze?
5 lut 22:16
Eve: jak będziesz na studiach to zrozumiesz
5 lut 22:23
Eta:
5 lut 22:24
Hajtowy: Hugo i jak? czaisz bazę czy nie?
5 lut 22:25
Hugo: xd zobaczymy jak mi odda egzamin z algebry
5 lut 22:29
Draghan: Hugo − widziałeś, widziałeś... Ale nie odpowiedziałeś... A to ważne przecież...

No to co to jest?
5 lut 22:55
Eve: ja się domyślam
5 lut 23:05
bezendu:
5 lut 23:08
Eve: 
a ja jak widzisz zdolna dziewczynka jestem połapałam co i jak i moze wreszcie nikt sie nie
będzie chichrał z moich rysunków
5 lut 23:11
bezendu:
5 lut 23:12
bezendu:
5 lut 23:13
bezendu:
5 lut 23:15
jakubs:
5 lut 23:18
Dziadek Mróz:
5 lut 23:19
5 lut 23:23
5 lut 23:23
Eve:

dobrej nocki
5 lut 23:25
bezendu:
5 lut 23:38
Dziadek Mróz:
6 lut 00:01
Qulka: wooooooooooowwwwwwwwwwwwwwww
6 lut 00:03
Eta:
Hej "artyści" do spania
6 lut 00:06
Qulka: niech tworzą

jestem zaskoczona że takie cuda się tu da
6 lut 00:08
Dziadek Mróz:
6 lut 00:11
Qulka: ta kolba to majstersztyk
6 lut 00:34
Hugo: PIF PaF
P = I*F
P = a *F
I * F = a * F
a = I
6 lut 00:50
Hugo: Dziadek Mróz: subskrybuje

!
6 lut 00:50
Marcin:
6 lut 01:14
Hugo: jak
6 lut 01:18
Draghan: Nie pytaj, pij!
6 lut 01:31
kyrtap: Draghan jutro fizyka
6 lut 01:51
kyrtap: raczej dzisiaj
6 lut 01:57
Janek191:
6 lut 07:09
Draghan: Trzymam kciuki,
kyrtap!

Nawet wzniosę za Ciebie... kubek z herbatą...
6 lut 08:23
Qulka: Powodzenia zdającym
6 lut 08:29
Hugo: Dzien dobry
6 lut 08:37
Eve: dzień doberek

jak nastrój?
6 lut 09:24
Eve:

to poćwiczę jeszcze figury przestrzenne, tak dobrze będzie?
6 lut 09:34
Eve:
6 lut 09:37
Qulka: Eve braawo
6 lut 09:43
Eve: 
szybko się uczę
6 lut 09:52
Qulka: bardzo szybko

zdolna dziewczynka
6 lut 09:53
Eve:

kula w ostrosłupie, tak? czy podstawa przekroju ma byc styczna do kuli?
6 lut 10:01
Ada: Tak, raczej, bo teraz wygląda jakby ta kula zwisała
6 lut 10:06
Eve:

dobrze?
6 lut 10:25
Kacper:
Styczna
6 lut 10:27
Eve:
6 lut 10:35
Draghan: Ładnie, prawie jak illuminati...
6 lut 10:44
Qulka: tam nie tyle zwisała co jakby była wpisana tylko w pół ostrosłupa
6 lut 12:22
Bogdan:

Kula w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym. Kula jest styczna do wszystkich ścian
bocznych i podstawy ostrosłupa.
6 lut 13:40
Dziadek Mróz:
6 lut 13:47
Qulka:

mam miseczkę mleczka dla kotka
6 lut 13:58
jakubs:

A ja rybkę(trochę biedna)
6 lut 14:06
Eve:

ja myszkę
6 lut 15:07
Eve:
6 lut 15:11
Draghan: A to... klatka dla chomika z kółkiem do biegania...?
6 lut 15:23
Mila:
Pięknie.
6 lut 15:24
Eve: kula w sześcianie
6 lut 15:39
Qulka: mało styczna ..płaszczyzna w środku kulki za mało równoległa do płaszczyzny postaw w
sześcianie
6 lut 15:40
Eve: Qulka nie wymagaj ode mnie za wiele, dopiero wczoraj pojęłam to rysowanie
6 lut 15:42
Dziadek Mróz:
6 lut 15:50
Qulka: Eve tak tylko żebyś uwzględniła w ćwiczeniach
6 lut 15:51
Eve:

kula w walcu?
6 lut 21:12
Qulka: ta już ładna

ale zawieszona
6 lut 21:16
Eve:

ok?
6 lut 21:17
Eve: Qulka, ale jesli to miałoby być styczne do wszystkiego, to musiałby byc kwadrat
6 lut 21:20
Qulka: a czemu przekrój walca nie miałby być kwadratem

a ten ostrosłup bardzo fajny
6 lut 21:23
Eve: mógłby, ale taka kula w walcu nie istnieje?
6 lut 21:30
Eve:
6 lut 21:48
Eve:

i tu mam problem, bo ja to rysuję "odręcznie" inaczej
6 lut 21:50
Qulka: a co Ci się w tym nie podoba?
6 lut 21:52
Qulka:
6 lut 21:55
Eve: wysokość nie pada na przecięcie się przekątnych, ja to rysuję inaczej, ale ktoś mi zwrócił
uwagę, że wysokość ma być "prosta"
6 lut 21:55
Eve:
6 lut 21:59
Eta:
6 lut 22:00
Eta:
Witam, witam

Widzę ,że
Eve już prawie artysta
6 lut 22:02
Eve: witaj
Eta 
czyli tę podstawę bardziej pochylić?
6 lut 22:04
5-latek:

Ale i tak najlepsze są trójkąty − małżeńskie
6 lut 22:06
Eve: zadajcie mi coś do narysowania
6 lut 22:06
Eve:

jak małżeńskie, to takie
6 lut 22:07
5-latek: To proszse Cie bardzo masz
Zrob rysunek do tego zadania : W stozek o tworzacej l nachylonej do plaszczyzny podstawy pod
ka tem alfa wpisano kule . w ktora nastepnie wpisano szsescian . Obliczyc pole powierzchni
tego szsescianu
6 lut 22:15
Eve:

ale jak sześcian wstawić?
6 lut 22:23
Metis: Czemu zajmujecie się matematyką z takim zapleczem artystycznym ?
6 lut 22:44
bezendu:
Po to żebyś właśnie mógł zadawać pytania
6 lut 22:46
Metis: Coś w tym jest @
bezendu
6 lut 22:47
Eve: Metis dobra analiza zadania to 90% rozwiązanego zadania
6 lut 22:58
Qulka: a dobry rysunek to rozwiązanie na pierwszy rzut oka
6 lut 22:59
Metis: Pewnie masz rację
Eve , ja przygotowuje się powoli do matury więc jestem
zielony
6 lut 22:59
Eve: no to zwróć uwagę, że jak zrobisz zły rysunek, np tendencyjny, to weżmiesz złe założenia i
leżysz, ja tu paru zadań nie byłam w stanie wytłumaczyć, bo nie umiałam tego narysować
6 lut 23:01
Mila:
Metis, w geometrii dobry rysunek pomaga w rozwiązaniu zadania.
6 lut 23:03
Marcin:
6 lut 23:08
Mila:
No,no,no. Nie umiem tak.
6 lut 23:20
Metis: Kiedyś ktoś zrobił piękna gwiazdę, niestety nie jestem w stanie jej odnaleźć
6 lut 23:21
Eve:
7 lut 00:01
Braun:
Gwiazda już dawno minęła.
7 lut 00:18
???:

7 lut 00:46
Eta:
7 lut 00:52
???:
7 lut 01:05
???:

Hmmmmmm....
7 lut 01:57
podsiadło:
7 lut 12:21
Eve: ale was nakręciłam
7 lut 13:11
Eve: czy ktoś mi może wpisać sześcian w kulę?, matko, jak ja dawno tego nie widziałam
7 lut 19:27
op:
To ciężko narysować nawet na papierze
7 lut 20:00
Eve: aha, dzięki
7 lut 20:05
Wlodek:
7 lut 20:09
7 lut 20:15
Dziadek Mróz:

Proszz, sześcian w kuli.
7 lut 20:15
Eve: ja sie zastanawiałam, czy wierzchołki musza leżeć na tym okręgu, bo na modelu to widać, ale
widzę, że mozna to narysować własnie tak

dzięki
7 lut 20:18
Dziadek Mróz:
Niebieskie są prostymi przechodzącymi przez przekątne sześcianu
7 lut 20:20
Eve: domysliłam się
7 lut 20:22
Eta:
7 lut 20:29
Kuba: Fajnie xD
10 lut 22:10
Eve: każdy może poćwiczyć TU
10 lut 22:15
Eve:
10 lut 22:21
Dziadek Mróz:
10 lut 23:06
Patryk: Dziadku, ile prób ci zajęło trafienie dobrych "pixeli", żeby wszystko było idealnie zrobione?
10 lut 23:07
Dziadek Mróz:
10 lut 23:12
Dziadek Mróz:
Od razu się udało
10 lut 23:12
Patryk: To trochę godzin już musiałeś się tym "bawić"
10 lut 23:13
Dziadek Mróz:
Nie no, od razu weszło, narysowałem to co sobie wyobraziłem tylko, max 5 minut
10 lut 23:21