f
gość: Wynik poprosze 2xlnx+x=0
8 lut 10:36
gość: Oblizy ktos x
8 lut 10:42
5-latek: A nie mozesz wpisac do wolframa ?
8 lut 10:44
gość: Blagam napisz
8 lut 10:45
===:
x>0
wyciągaj przed nawias i w domu
8 lut 10:51
daras: Ażeby podac wynik należy to rozwiązać albo mieć zbiór zadań z odpowiedziami
ażeby rozwiązać trzeba poświęcić swój czas
a czasu nigdy za wiele poza tym są inne palące sprawy
a przecież wystarczy wklepać do wolframa
ale żeby wklepać to trzeba go poszukać
czyli poświęcic twój cenny czas, którego nigdy za wiele tym bardziej na takie głupoty
poza tym trzeba sie tez nauczyć wklepywania

itd. itp.
twój czas ≠ mój czas
8 lut 10:51
daras: właściwie to sie liczy w pamięci

ale przedtem trzeba potrenowac na 100 podobnych przykładach
a jesli tylko będziesz tutaj błagać o gotowy wynik, to
NIGDY nie nabędziesz wprawy czy
choćby marnego rzemiosła
8 lut 10:53
8 lut 10:55
5-latek: x(2lnx+1)=0 to x=0 lub 2lnx+1=0 ale ja nie chodzilem na studia bo tu jest ln
8 lut 10:55
8 lut 10:58