matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:P
matma!:
tgx=3/4
? wyznacz x
7 lut 14:27
matma!:
?
7 lut 14:41
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1578.html
7 lut 14:46
Janek191:
3
tg x =
= 0,75
4
więc z tablic mamy x ≈ 36
o
50 '
7 lut 14:46