matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
e:
Oblicz wartość wyrażenia 100
n−1
/ 2
2n−3
* 5
2n
5 lut 21:37
pigor:
...,
100
n−1
10
2n−2)
=
=
2
2n−3
*5
2n
2
2n
* 2
−3
* 5
2n
10
2n
* 10
−2
=
=
(2*5)
2n
* 2
−3
10
2n
* 2
3
8
=
=
=
0,08
.
10
2n
* 10
2
100
5 lut 22:05
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/278174.html
5 lut 22:08