.
kaska: Oblicz wartość wyrażenia 100n−1 / 22n−3 * 52n
5 lut 21:55
Eta:
| | 102n−2 | |
...= |
| = ....... |
| | 102n−2*2−1 | |
5 lut 22:02
Tadeusz:
ciżby −
5 lut 22:05
Eta:
Ano , ano
| 102n*10−1 | | 4 | |
| =...= |
| |
| 102n*2−3 | | 5 | |
5 lut 22:07
pigor: ,,, 10
−2 w liczniku
5 lut 22:10
Eta:
| | 102n*10−2 | | 8 | | 2 | |
Echhh .... |
| = |
| = |
| |
| | 102n*2−3 | | 100 | | 25 | |
5 lut 22:11
Tadeusz:
| | 102n*10−2 | | 23 | |
= |
| = |
| |
| | 102n*2−3 | | 102 | |
5 lut 22:15
Eta:
5 lut 22:21
Tadeusz:
i co mrygasz ....co mrygasz? −
5 lut 22:26
Matematyka360: Jest to oczywiście 2/25 − podstaw sobie za n dowolną liczbę całkowitą (ja polecam 2) i oblicz!
3 lut 20:16