co znaczy
oligarcha: co znaczy łączność == w języku C?
dlaczego wynika prawda, że:
x= n==p − 4; n=5, p=9
jeżeli
łączność znaku == jest lewostronna to czyż nie porównuje najpierw samego n i p a potem od
wyniku odejmuje 4?
5 lut 14:51
Ada: Wszystkie operatory w C mają łączność lewostronną, czyli są czytane od lewej do prawej.
Ale ta instrukcja jest niejednoznaczna, bo:
9−4 = 5
czyli 5 == 5 zwróci prawdę, co w C oznacza, że to dowolna wartość różna od zera, zwykle 1.
5 lut 15:29
5 lut 15:35
Ada: Aj, od prawej do lewej
5 lut 15:45
Dziadek Mróz:
Odpisałem Ci na zadane.pl
5 lut 15:45