1 lut 19:16
bezendu:
Zaraz zobaczę, nie wiem czy podołam
1 lut 19:22
Draghan: Jak Ty nie będziesz wiedział, to bd musiał iść na konsultacje. A moja prowadząca ćwiczenia jest
tak zdolna, że jak nie ma na swojej kartce czegoś zapisane, to nie będzie wiedziała, jak ma
odpowiedzieć.
1 lut 19:24
bezendu:
A co dokładniej mam napisać ?
1 lut 19:25
Draghan: Odpowiedź na pytanie.

Czy U
sk = |
U |?
1 lut 19:28
bezendu:
Z tego co pamiętam z technikum to wartością skuteczną napięcia=| |. Ale głowy nie daję, muszę
poszukać w swojej ''biblii'' do elektrotechniki
1 lut 19:33
Draghan: To jak już szukasz, to jeszcze bonusowe pytanie mam, jeśli byłbyś tak miły.

Kiedy się liczy moc pozorną zespoloną,
S =
U *
I* (z wartości
S można
wyliczyć moc pozorną, bierną i czynną), to
U oraz
I to mają być wartości czysto
zespolone, czy skuteczne?
Ja obstawiam zespolone, ale pewności 100% nie mam.
1 lut 19:38
Draghan: Chociaż... Jeśli wartość skuteczna, to moduł, no to powyższe pytanie jest bezzasadne, bo nie ma
sprzężenia z modułu...
1 lut 19:40