funkcje trygonometryczne
Naskaa: 1. Kąt α jest kątem ostrym trójkąta prostokątnego. Oblicz pozostałe funkcje trygonometryczne
kąta α, jeżeli:
a) sin α=5/13
b) α=1/3
c) tg α=2√3/3
d) sin α=0,6
e) cos α=0,8
f) tg α=2
2. Oblicz:
a) tg30°−sin60°
b) tg60°+cos30°
c) sin45°+cos45°/1+tg45°
d) sin60°−cos30°/2+tg30°
e) sin² 18°+sin²72°
f) √1−cos²25°/cos65°
g) tg40°*tg50°
h) tg15°*sin75°/sin15°
3. Oblicz sin135°, cos120°, tg150°, sin100°, cos140°, tg160°
29 sty 19:27
Eve: wiecej nie masz?
29 sty 19:29
Naskaa: nie musi być wszystko

Po prostu ja jestem kołek z matmy a musze miec te zadania na poniedzialek ;C
29 sty 19:42
29 sty 19:44
Eve:
a) sin2α+cos2α=1
licz cosα
29 sty 19:44