29 sty 16:27
jakubs: Nie dopisałem, że z tego zadanka miały być tylko wyznaczone asymptoty.
Szczerze, to nie wiem jak przyrównać pochodną do zera
29 sty 16:44
john2: Aha, to ok, bo wygląda na to, że tego się nie da zrobić. Dzięki.
29 sty 16:46
Saris: Trudno, żeby dało się to zrobić jeśli licznik tej pochodnej zeruje się w x=0, które nie należy
do dziedziny.
29 sty 16:47
john2: Saris Tylko, skąd wiemy, że x = 0 jest (a właściwie byłby) jedynym takim punktem?
Bo jeśli dobrze policzyłem to mamy:
y' = 0 gdy
29 sty 16:55
29 sty 16:58