wykladnicza
hugo: Funkcja f okreslona jest wzorem f(x)=3x+3−x.
c) Wyznacz najmniejsza wartosc funkcji f.
29 sty 10:58
Tadeusz:
...a gdzie tu widzisz wykładniczą

?
29 sty 11:00
29 sty 11:01
Kacper:
Zapewne miało być 3x+3−x
29 sty 11:01
hugo: sorka
f(x)=3x+3−x
29 sty 11:01
Kacper:
No to masz gotowe rozwiązanie podane przez Tadeusza.
29 sty 11:06
hugo: a dlaczego ten wykres przebiega w taki sposób?
29 sty 11:13
Tadeusz:
a potrafisz narysować wykresy
f(x)=3x
f(x)=3−x
29 sty 11:22
hugo: tak
ale nie wiem czemu on sie tak potem laczy
29 sty 11:24
Tadeusz:
...po prostu dodajesz dwie funkcje
29 sty 11:44
Tadeusz:
29 sty 11:55