matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
krk:
∫cos2x*sin4x dx
27 sty 13:57
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3670.html
− pierwszy wzór
27 sty 13:59
krk:
ale to jakoś odwrotnie jest? mam sobie szukać jakiś dowolnych α,β?
27 sty 14:02
J:
1
= ∫
[sin(4x + 2x) + sin(4x − 2x)]dx = ....
2
27 sty 14:03
ICSP:
α + β
= 4
2
α − β
= 2
2
27 sty 14:29