macierz
kyrtap: ktoś ma czas na spojrzenie jedną macierz gdzie jest błąd bo już tyle czasu się z nią męczę
26 sty 01:30
jakubs: Rzucaj, może uda mi się wykryć błąd.
26 sty 01:31
Marcin: No wal
26 sty 01:32
26 sty 01:41
kyrtap: jak możecie to dokończcie to dziadostwo bo już nie zdzierżę
26 sty 01:42
26 sty 01:43
kyrtap: sory ale nie mam siły
26 sty 01:44
ICSP: kyrtap dlaczego nie zamieniłeś równań, tak aby w pierwszym równaniu przy x stała 1 ?
Wtedy zadanie by się bardzo uprościło.
26 sty 01:45
kyrtap: bo jestem tępy
26 sty 01:47
ICSP:
26 sty 01:48
Marcin:
26 sty 01:48
ICSP: Wyszło ?
26 sty 02:10
kyrtap: inne liczę dzisiaj rano do niego siądę bo mi trochę nerwy popsuł
26 sty 02:18
kyrtap: jak będzie ktoś łaskaw zrobić lub będzie się komuś chciało to taki przykład
Funkcje y(x) = Acos2x + Bsin2x spełnia równanie różniczkowe y'' − 6y' + 13y = 25 sin2x
y '(x) = −2Asin2x + 2Bcos2x
y''(x) = −4Acos2x − 4Bsin2x
tyle wyliczyłem dobranoc
26 sty 02:28
asdf: jak masz nadal problem z rozwiazaniem tego zadania z eliminacja gaussa (na zwyklych liczbach,
bez sinusow itd..) − to pisz, kiedys pisalem do tego program, pamietam ze sie wykonywalo
wszystko krok po kroku wiec moze sie przydac.
26 sty 11:14
Foxal: Nie wiem czy to wazne ale masz taki sam dlugopis jak ja.Przypadek? nie sadze
26 sty 11:23
kyrtap: ktoś pomoże z tą eliminacją gaussa?
26 sty 12:13
zombi: Zrób tak jak mówi ICSP, zapisz tak aby jedynka była na pierwszym miejscu i staraj sie odejmowac
tak zeby kolumnami pojawialo sie jak najwięcej zer czyli np jak pierwsz kolumna wyglada tak
1231 to robimy tak w2−2w1, w3−3w1, w4−w1 i siemanko juz wyglada tak 1000 teraz pprzechodzisz do
następnego wiersza analogicznie postępując zeby dostac jak najwiecej zer za wyjatkiem
jednego. Zeby dojść do mac. schodkowej. Wiecej ci nie pomogę bo to tylko rachunki ÷ jestem w
pociagu i ciezko sie pisze xd
26 sty 12:34
zombi: Przechodzisz do następnej kolumny*
26 sty 12:36
26 sty 12:51
kyrtap: nie wiem czy nie machnąłem się gdzieś w obliczeniach bo końcówka wyszła straszna
26 sty 12:52
kyrtap: nikt?
26 sty 15:17
kyrtap:
26 sty 15:37
kyrtap: Proszę o sprawdzenie mi tego jutro mam koło a chciałbym wiedzieć czy jest błąd czy nie
26 sty 15:57
kyrtap:
26 sty 18:39
Marcin:
26 sty 18:42