calki
areek: calki
| | dx | | 1 | | x | |
∫ |
| = |
| arctg |
| +C? |
| | 1+9x2 | | 3x | | 3x | |
24 sty 12:31
ICSP: Nie
24 sty 12:32
24 sty 12:34
J:
| 1 | | 1 | |
| = |
| .. i podstawienie: t = 3x |
| 1+9x2 | | 1+(3x)2 | |
24 sty 12:34
Eve: oblicz pochodną, bo to nie jest równe
24 sty 12:38
areek: | | dx | | 1 | | 3x | |
wiec ∫ |
| = |
| arctg |
| =arctg3x+C ? |
| | 3x2+1 | | 1 | | 1 | |
24 sty 12:38
J:
| | 1 | | dt | |
t = 3x , dt = 3dx ... = |
| ∫ |
| ... całka elementarna... |
| | 3 | | 1+t2 | |
24 sty 12:40
areek: czyli jak to bdzie? sory ze nic nie wiem ale zaczynam przygode z calkami
24 sty 12:53