Pole rombu o boku długości 8 jest równe 25,6. Oblicz cosinus kąta ostrego tego r
kasia4: Pole rombu o boku długości 8 jest równe 25,6. Oblicz cosinus kąta ostrego tego rombu.
23 sty 21:37
23 sty 21:41
kasia4: sin alfa = 25,6/64
co mam dalej z tym zrobić?
23 sty 22:34
kasia4: proszę o pomoc w dalszych działaniach
powinno wyjść 32√3/5
23 sty 22:51
5-latek: cosα=√1−sin2α podstawiaj i licz
23 sty 23:18
Janek191:
sin α = 25,6 : 64 = 0,4
| | 84 | | 21 | |
cos2 α = 1 − (0,4)2 = 1 − 0,16 = 0,84 = |
| = |
| |
| | 100 | | 25 | |
więc
23 sty 23:20
kasia4: dziękuję
23 sty 23:42