Fukcja ! POMOCY
tela: dla jakich wartości '' m '' funkcja f(x)=(3−m)x+2 jest rosnąca?
23 sty 18:48
Marcin: a kiedy funkcja jest rosnąca?
23 sty 18:48
tela: tak było sformułowane pytanie
23 sty 18:49
23 sty 18:52
Madi: dla m różnego od 3 funkcja jest liniowa, a taka funkcja jest rosnąca gdy jej współczynnik
kierunkowy jest dodatni (tzn w tym przypadku 3−m>0)
23 sty 18:57
5-latek: I ile CI wyszlo m?
23 sty 18:57
5-latek: Madi dla m=3 ta funkcja jest tez liniowa . Funkcja stala y=b tez jest funkcja liniowa
Ale wtym przypadku liczymy 3−m>0
23 sty 19:00