matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodne funkcji f (x)=x^4+1)^sinx
basster:
oblicz pochodne funkcji: f (x)= (x
4
+1)
s
i
n
x
23 sty 12:13
J:
f'(x) = e
ln(x
4
+1)
sinx
4x
3
f'(x) = e
ln(x
4
+1)
sinx
(cosx*ln(x
4
+1) + sinx*K) ... gdzie : K =
x
4
+1
23 sty 12:31
5-latek:
To juz chyba bardziej pochodne ze studiow ? Czesc
J
Mozesz zobaczyc tutaj czy to dobrze zrobilem ?
https://matematykaszkolna.pl/forum/275528.html
23 sty 12:37
J:
Cześć ...
zbiór B jest niejasny...
23 sty 12:58
5-latek:
Powiem CI ze tez tak podejrzewalem bo to (R\{2x}) co to oznacza Ale dzieki ze spogladnales
23 sty 13:02