Rozwiąż rówanie
justynaa18: Rozwiąż równanie. Zapisz dla jakich liczb rzeczywistych ma ono sens liczbowy
a)
x+5/3x−6=3x−5/2x−4
b)
x2+17/x2−1=x2+2x+7/x2−1
c)
4x+4/x2−4=6/x+2
d)
3x+15/x2+7x+10=5/x+2
19 sty 18:14
Maciej: Pomoze ktoś
24 lis 14:45
Maciej: a i d
24 lis 14:48
Maciej: Podpunkty tylko to
24 lis 15:31
Maciess: Przepisz porządnie te podpunkty, to pomozemy, bo ide o zakład ze nie chodzilo o to co jest tam
napisane.
24 lis 15:38
Kinga: Pomóżcie Karolkowi biedny nie wie
24 lis 15:39
Kinga: Maciess ale on może biedny nie wie z tego też można odczytać
24 lis 15:40
6latek: Oliwka robi ten sam przyklad
24 lis 15:42
24 lis 15:45