matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
iloczyn skalarny
Mynia:
Dany jest wektor x (z falką ~) = (1,1,1) Znaleźć wektory x,y,z takie, że 1.x*y=x*z=y*z=0 2. |x|=|y|=|z|=1 3. x*x~ = |x| Mógłby mi ktoś pomóc to rozwiązać, jakie wyjaśnienie do tego?
19 sty 13:00
daras:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1629.html
19 sty 16:09