matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochoda
mis:
oblicz pochodne(złożone) a) f(x)=
3
√
ln(3x)
b) f(x)=cos
3
√
2x
c)
2
f(x)=
tg(3x+2)
d) f(x)=arcsin
5
(3x)
17 sty 19:42
kyrtap:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
17 sty 19:43