granice
Karol: log4x+log48x
_______________
x
jak może to wyjść 32 przy x→∞ ?
15 sty 13:09
Karol: poprawka, log4 2x + log4 8x
________________
x
15 sty 13:10
Eta:
| | log42x+log48x | | log4(2x*23x) | | 4x*log42 | |
f(x)= |
| = |
| = |
| =2 |
| | x | | x | | x | |
15 sty 13:15
J:
| | xlog416 | |
... lim |
| = log416 = 2 |
| | x | |
15 sty 13:19
Karol: no właśnie ma wyjść z tego wynik
32
15 sty 13:20
Eta:
| | 3 | |
Co to znaczy: "ma wyjść |
| "? |
| | 2 | |
Taka odp, którą sugerujesz nie jest poprawna!
15 sty 13:23
15 sty 14:06