Trygonometria
Trygnom: Wyznacz dziedzinę równania i sprawdź czy jest ono tożsamością trygonometryczną:
sin(α+β) + sin(α−β) cos(α+β) + cos(α−β) =tgα
14 sty 21:23
Bogdan:
a co to za bazgroły?, nic nie widać

Zapisz jeszcze raz stosując dużą literkę U przy zapisywaniu ułamków
14 sty 21:39
Trygnom: Przepraszam

nie wiedziałem, że tak można
| sin(α+β) + sin(α−β) | |
| = tgα |
| cos(α+β) + cos(α−β) | |
14 sty 22:03
14 sty 22:05
Bogdan:
No, teraz lepiej.
zastosuj zależności: sinx + siny = ... oraz cosx + cosy = ...
14 sty 22:05
Trygnom: Tzn. udowodniłem to, jednak nie wiem jak wyznaczyć dziedzinę, mógłby ktoś pomóc?. Z góry
dziękuję
14 sty 22:20
Trygnom: ?
14 sty 22:38