proszę o pomoc - geometria analityczna
Mina: BARDZO PROSZĘ O PILNĄ POMOC ! Punkty A(−2,−2) B(1,0) C(3,8) D(1,5) są kolejnymi wierzchołkami
czworokąta. Oblicz współrzędne punktu przecięcia przekątnych tego czworokąta.
14 sty 15:32
Eve: B i D leżą na prostej o równaniu x=1
prosta AC ma równanie wynikające z układu:
−2=−2a+b
8=3a+b
rozwiąż układ, znajdź a i b wstaw do równania prostej y=ax+b i oblicz y dla x=1
14 sty 15:53
5-latek:

Jedno rownanie juz masz x=1
napisz teraz rownanie prostewj przechodzacej przez punkty A i C
Wyznacz punkt przeciecia sie tych prostych i nomniec zadania
Najwazniejszy rysunek
14 sty 15:58
14 sty 16:00
Mina: dzieki <3
14 sty 16:23
Eve: Mila była szybsza
14 sty 16:35
5-latek:
14 sty 16:37