Uklad wspolrzednych
5-latek:

Narysuj figury okreslona na plaszczyznie przez warunki a)x≥2 i y=1
czyli to cozaznaczylem na zielono
14 sty 14:42
J:
..nie ... zastanów się .. y = 1 ( i tylko 1 !)
14 sty 14:46
ax:
14 sty 14:46
5-latek:

b) x>0 i y>0 (czyli to jest 1 cwiartka bez osi OXi OY
14 sty 14:47
J:
tak..
14 sty 14:59
Krystek: Puste kółeczka na osiach i wszystko jasne.
Pozdrawiam
5−latka
14 sty 15:01
5-latek:

Troche sie zastanawiam nad rysunkiem
J .
Mialem rysowac kreski pionowe a narysowalem poziome
Teraz powinno byc dobrze
14 sty 15:05
5-latek: WItam serdecznie
Krystek 
Pozdrawiam

Wiec znowu zle narysowalem
Krysiu czemu puste koleczka ? I jak mozesz to narysuj mi to (chociaz mam rysunek od
ax
14 sty 15:10
Krystek: do którego zapisu?
14 sty 15:11
Krystek:

14:47 na osiach OX i OY ponieważ x>0 i y>0
14 sty 15:14
5-latek:

W takim razie nastepny dopoki ten sie nie wyjasni c) x≤0 i y>0
Bedzie druga cwiartka z osia Oy ale bez osi OX
14 sty 15:16
Eve: witam

jesli ma być > albo < od czegoś, to najlepiej linie przerywaną, jesli ≥ albo ≤ to ciągłą
14 sty 15:16
5-latek: Krysiu te kropeczki o ktorych pisalas to odnossnie warunku z 14:42
Tamtem rozumiem
14 sty 15:18
5-latek: Czesc
Eve 
Chodzi micaly zcas o ten 1 warunek i rysunek do niego
14 sty 15:19
Eve:
14 sty 15:20
14 sty 15:22
5-latek: Krysiu

taki x≥2 i y=1
14 sty 15:23
Eve:

niebieskie
14 sty 15:24
5-latek: OK
14 sty 15:31
5-latek:

d) |x|=1
14 sty 15:33
Krystek: ok
14 sty 15:35
5-latek:

e) |x|=|y|
Beda to dwie przecinajce sie proste y=x i y=−x
14 sty 15:36
Krystek: ok
14 sty 15:37
5-latek:

f) |x|>0
mam wykres y=|x|
|x|>0 to jest spelnione dla X nalezy do R
To co zazznaczylem na zielono to powinno byc dobrze ( bo przeciez nad wykresem nie moze byc
zaznaczone .
Jesli zle to proszse poprawic
14 sty 15:43
5-latek: Krysiu za tamte odpowiedzi dziekuje
14 sty 15:44
Mila:

f) |x|>0 ma być na płaszczyźnie⇔y∊R i x∊R\{0} [x≠0]
cała płaszczyzna oprócz osi OY
14 sty 16:08
5-latek: Juz rozumiem , dziekuje
14 sty 16:15