monotoniczność ciągu
BiebrzaFun :
Proszę mądrzejszych ode mnie o sprawdzenie zadania z ciągiem
https://matematykaszkolna.pl/forum/27343.html
Coś mi tu nie pasuje.Czy to jest ciąg monotoniczny od pewnego miejsca?Jak jest dla
n<2?Czego się nie douczyłem?
21 lis 19:19
Nikka: rozwiązanie jest ok, natomiast co do monotoniczności ciągu to wydaje mi się, że nie jest
monotoniczny bo warunek an+1 − an > 0 nie jest spełniony dla każdego n∊N+ i n≥1,
a1 = 5 > a2 = 4 < a3 = 5 <a6 <...
21 lis 19:43
BiebrzaFun : Dziękuję w imieniu wszystkich niedouczonych
21 lis 20:05
Nikka: ja się wcale nie czuję taka douczona

najlepiej jakby się jakiś ekspert wypowiedział
22 lis 10:14