matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Wycho:
2. Sprowadź do postaci kanonicznej funkcję kwadratową do postaci kanonicznej a następnie sporządź jej wykres: a) f(x) = −x*2+4x+3
12 sty 16:47
J:
f(x) = −(x − p)
2
+ q
−b
p =
2a
−Δ
q =
4a
12 sty 16:49
Wycho:
dziękuję
12 sty 16:49
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
poczytaj tutaj i zrob sam
12 sty 16:50