11 sty 20:43
aff: nie moze
11 sty 20:46
Blue: dlaczego?
11 sty 20:52
Eta:

zad.17 można było wykazać tak :
2b+3h+h
√3=6 ⇒ 2b= 6−3h−h
√3)
| | h | |
P= (2b+h√3)* |
| ⇒ P(h)= (6−3h)*0,5h = −1,5h2+3h |
| | 2 | |
P(h)=−1,5h
2+3h −−− f. kwadratowa , parabola ramionami do dołu
zatem osiąga maksimum dla h
max= 1
to P
max= P(1)= 1,5
odp: ..........
Blue naucz się rozwiązywać zadania jak najprostszymi metodami

Na maturze
"czas droższy od pieniędzy"
11 sty 21:15
Eta:
zad.11 ok
11 sty 21:21
Blue: Eta, ale mój sposób też może być? Przecież wcale nie był aż taki czasochłonny
11 sty 22:04
Eta:
No .... też może być
11 sty 22:07
Blue:
11 sty 22:24
Eta:

@
Blue
Zad 1/
Oblicz pole czworokąta AMED
11 sty 22:31
Blue: Eta, co to za zadanie?
11 sty 22:37
Blue: aaa , takie dla mnie? Myślałam, że rozwiązujesz, jakieś które wrzuciłam
11 sty 22:38
Blue: jakieś, które*
11 sty 22:38
11 sty 22:45
11 sty 22:46
Eta:

Zad.2/ trójkąty ABM i DCK są równoboczne o boku długości "a"
Oblicz pole czworokąta KLMN
11 sty 22:49
Blue: Nie jestem pewna, czy dobrze mi to wyszło : 6√3a2−9a?
11 sty 23:16
Kacper:
12 sty 08:41
Blue: Dobrze to jest?
12 sty 18:28
Blue: Eta, jesteś na forum?
12 sty 22:01
Eta:
zatem......szukaj błędu
12 sty 22:09
Blue: Eta, w weekend się nad tym zastanowię
15 sty 18:33