Proszę o potwierdzenie lub pokazanie błedu
StudentWporzebie: Proszę o potwierdzenie lub pokazanie błędu
Analiza zespolona:
mam całkę z sprzężonego z ( z z kreską na górze)
∫c zdz = ∫(0,2π) eit * eit dt −−−−− pierwsze eit jest też z kreską
.i moje pytanie czy taki zapis jest prawda czy cos mieszam?
11 sty 20:30
11 sty 20:42
Gray: A odpowiadając na pytanie: brakuje Ci "i" pod całką. No i sprzężeniem eit jest e−it.
11 sty 20:44
StudentWporzebie: tak wiem tylko mi chodziło o to czy te rozbicie z z kreską na e z kreska razy e
(pomijam teraz potęgi) jest prawdziwe

dzięki za pomoc
11 sty 20:49
Gray: Gdybyś miał taką całkę:
∫Cf(z)dz, gdzie, jak poprzednio, C={|z|=1} zorientowany dodatnio, to
∫Cf(z)dz=∫[0,2π]f(eit)eitidt
11 sty 21:15
StudentWporzebie: dokładnie o to mi chodzi co napisałęś w ostatniej pozycji.
tylko w moich notatkach mam ze tak jak u Ciebie jest f(eit) ja mam eit z kreska na górze
(zespolenie) i po prostu teraz nie wiem czy ja mam jakis blad w druku czy jest jakis wzor za
pomoca ktorego możemy tak napisac a ja go po prostu nie pamiętam
11 sty 21:28
Gray: Coś musi być źle w notatkach; ta kreska to sprzężenie zespolone. Gdyby Twoja całką z tego
innego postu była z funkcji z (bez kreski), całka wynosiłaby 0. Funkcja "z z kreską" nie jest
różniczkowalna; stąd ta odpowiedź 2πi≠0.
11 sty 22:26