fasf
DEX: 2log 12 √3 + log 12 163 Siemka, może ktoś to rozwiązać? sam wynik nic
mi nie daję, musze wiedziec jak to rozwiązac
11 sty 20:11
Eve: 2log1/2√3=log1/2(√3)2
11 sty 20:13
DEX: hah, tyle to ja sam wiem
11 sty 20:14
DEX: 12x = 30,5 −utknąłem w tym momencie
11 sty 20:17
5-latek: aile to jest (√3)2?
Po drugie po co ten komentarz w tym stylu skoro oczekujesz rozwiazania
11 sty 20:18
Eve: a gdzie tam jest x?
11 sty 20:18
DEX: To jest 3

Ale po tym momencie juz nie wiem co zrobic właśnie
11 sty 20:19
DEX: Podłożyłem do wzoru a do c =b Powinno być c nie x
11 sty 20:20
DEX: NIe mogę znaleźć wspólnego wyrazu
11 sty 20:20
DEX: Ja głupi..... juz kumam
11 sty 20:21
11 sty 20:22
Eve:
zaraz, zaraz ja tu widze tak
| | 16 | | 16 | |
log1/23+log1/2 |
| =log1/2(3* |
| ) |
| | 3 | | 3 | |
11 sty 20:22
11 sty 20:25
5-latek:
11 sty 20:25
5-latek: = dalej
11 sty 20:28