3π | 7π | 5π | ||||
Liczba sin | *cos | * tg | jest równa : | |||
4 | 3 | 3 |
4 | 1 | |||
Najmniejszą wartością funkcji f(x)= | cos2(2x+1)− | x∊R jest liczba | ||
9 | 3 |
3π | 1 | ||
=π− | |||
4 | 4 |
3π | 1 | π | √2 | |||||
sin( | )=sin(π− | π) =sin | = | |||||
4 | 4 | 4 | 2 |
4 | ||
0≤cos2(2x+1)≤1 /* | ⇔ | |
9 |
4 | 4 | 1 | ||||
0≤ | cos2(2x+1)≤ | /− | ⇔ | |||
9 | 9 | 3 |
1 | 4 | 1 | 1 | |||||
− | ≤ | cos2(2x+1)− | ≤ | |||||
3 | 9 | 3 | 9 |
1 | 1 | |||
Zwf=<− | , | |||
3 | 9 |
1 | ||
Największą wartością funkcji f(x)= | , x∊<pi/4 ; pi/2> jest liczba : | |
tg2 x + 1 |
1 | 1 | ||
≤ | |||
2 | tg2 x +1 |
π | π | |||
x∊< | , | ) | ||
4 | 2 |
π | π | π | ||||
W przedziale < | , | ) tg2x jest funkcją rosnącą⇔ma najmniejszą wartość dla x= | ||||
4 | 2 | 4 |
π | ||
tg2( | )=12=1 | |
4 |
1 | 1 | |||
Największa wartość f(x)w podanym przedziale to | = | |||
1+1 | 2 |
1 | 1 | 1 | |||||||||||||||
= | = | =cos2x | |||||||||||||||
tg2x+1 |
|
|
π | π | |||
f(x)=cos2 jest funkcja malejącą w przedziale < | , | ) | ||
4 | 2 |
π | √2 | 2 | 1 | |||||
f( | )=( | )2= | = | − najwieksza wartość f(x) w przedziale | ||||
4 | 2 | 4 | 2 |
π | π | |||
< | , | ) | ||
4 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |