matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
witam
becia:
f(x)=
ln3
x
9 sty 15:33
J:
.. i co ?
9 sty 15:33
J:
1
..weź sie do roboty .. to sa trywialne pochodne .. tutaj y' = ln3*(
)' = ...?
x
9 sty 15:36
becia:
−
ln3
x
2
?
9 sty 15:40
becia:
z przodu jest −
9 sty 15:41
J:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
9 sty 15:43
becia:
ok. zgadza sie . dzieki
9 sty 15:44