witam wszystkich
becia: pochodna funkcji f(x)=32x jest ?
9 sty 15:00
J:
f'(x)= 2*32x*ln3
9 sty 15:01
becia: a skad sie bierze ?
9 sty 15:02
J:
bo to funkcja złozona ...f(x) = ag(x) ... gdzie g(x) = 2x ...
9 sty 15:03
becia: a ten log naturalny ?
9 sty 15:04
J:
(ax)' = ax*lna ...
9 sty 15:05
becia: zawsze bd wystepowal w takim przykladzie ?
9 sty 15:05
J:
w jakim sensie ..?
9 sty 15:06
becia: aaaa dobra ...

a jak jest taki przyklad :
f(x)= ln (√2x)
9 sty 15:06
becia: √2 + √2x ?
9 sty 15:08
J:
całe 2x jest pod pierwiastkiem ..?
9 sty 15:09
becia: tylko 2
9 sty 15:11
9 sty 15:13
9 sty 15:13
becia: dziekuje
9 sty 15:18
becia: a cos takiego : ln3/x
9 sty 15:29