prosta.
MIA: Napisz rownanie prostej rownoleglej do prostej y=3x−2 i przechodzacej przez punkt (−8;4).
Pomocy! Nie rozumiem o co w tym chodzi.
6 sty 20:44
6 sty 20:46
Mila:
k: y=3x−2
Proste równoległe mają jednakowe współczynniki kierunkowe.
m: y=3x+b i P=(−8,4)∊m⇔
4=3*(−8)+b
4=−24+b
b=28
m: y=3x+28
m||k
6 sty 20:49
5-latek: Dobry wieczor
Milu 
Pozdrawiam

Spotkalem sie na forum dzisiaj z
Krystek
6 sty 20:56
MIA: Dziekujee
6 sty 20:58
Mila:
Witam, miło, dawno
Krystek nie widziałam.
Pozdrawiam Ciebie i
Krystek 
.
6 sty 20:59
5-latek: dziekuje
Milu 
Masz moze ksiazke Anusiaka do klasy 1 i 2 lo i technikum ?
Nie chodzi o odstapienie
6 sty 21:07
Mila:
Mam.Co Cię interesuje?
6 sty 21:09
5-latek: Pytam dlatego ze bede przerabial po kolei dzialy i bede Cie prosil o pomoc w zadaniach
Przegladajac np do klasy 1 (nie powiem ale jest zle . Duzo dowodow
Dzisiaj sprobowalem zadanie 15 i 17 z liczb naturalnych i tragedia . Pomagali mi Maslanek
i Gray jeszce 15 jakos zrozumialem ale 17 juz nie .
Jesli bys miala czas (ale to naprawde jesli bedziesz miala) to zobacz do rozdzialu II (figury
geometryczne ) moze jakis material moge odpusic .
6 sty 21:19
Mila:
W zadaniu 17 masz wiedzieć, jak działa
max(a,b)
min(a,b)
i koniec, a to przecież wiesz.
6 sty 21:31
6 sty 21:50
5-latek: Napisalem jak lusnia . Chodzilo mi bardziej czy z rozdzialu nr 1 moge cos odpuscic ?
6 sty 21:57