ciag geometryczny
Malwina xxx: Oblicz sume osmiu poczatkowych wyrazow ciagu geometrycznego, gdy : a1 = 2/3 , a2 =1
6 sty 08:39
Krystek: | | a2 | |
q= |
| i wówczas S8= ... wg wzoru na Sn |
| | a1 | |
6 sty 08:50
Malwina xxx: pomocy!
6 sty 13:03
Tadeusz:
... to może zajrzyj trochę do teorii ... a nie tylko "pomocy"
6 sty 13:31
Malwina xxx: w tej chwili robie inne zadania, wiec prosze o pomoc, chyba do tego jest to forum...
6 sty 13:40
J:
..prosisz o pomoc, więc ją otrzymałaś .... najwyraźniej teraz chcesz gotowca ...
6 sty 13:43
Malwina xxx: najwyrazniej nie... gdybym rozumiala to tak jak wczoraj bym rozwiazywala
6 sty 13:46
6 sty 13:48
6 sty 15:22
Malwina xxx: a jak dalej
6 sty 15:48
Malwina xxx: a to zadanko?
6 sty 16:08
6 sty 16:22
Eve: to sa proste działania na ułamkach, spróbuj sama
6 sty 16:25