Geometria na płaszczyźnie
Dżepetto 18: Zinterpretuj algebraicznie obszar ograniczony krzywą y + | x−1 | −2 = 0 i okręgiem
przechodzącym przez punkty A= ( −3, −2 ), B= ( 1+ 2
√7, 0 ) , C= ( 5, 6 ) oraz oblicz pole
tego obszaru.
Prócz narysowania krzywej nie widzę nic, nie rozumiem polecenia
4 sty 17:46
4 sty 17:49
Eta:
Jak czegoś nie rozumiesz? to pytaj ( objaśnienia podałam raczej zrozumiale
4 sty 17:51
Dżepetto 18: Ok, już się zapoznaje

Przeistoczenie z czarnej
megi na różową
Ete choc w komendach piszę o fiolecie
4 sty 17:53
Dżepetto 18: Myślałem, że rozumiem ale wolę się upewnić: w 3 linijce promienie |AS| i |CS| są równe i dzieki
temu otrzymamy prostą łączące te punkty?
Jak wyliczyłaś współrzędne Środka okręgu po rówaniu |BS|
2 = |AS|
2?
4 sty 18:11
Dźepetto 18: Zaraz wracam, pora zjeść obiad
4 sty 18:16
Eta: Coś długo trwa jedzenie tego obiadku?
4 sty 21:26